Voel. Verken. Beleef. Op je blote voeten.

Heb je altijd al willen weten hoe het voelt om op blote voeten in de vrije natuur rond te lopen? Kom dan ons blotevoetenpad ontdekken en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid. 

 
Kom snel ontdekken

Laat je prikkelen!

Trek je schoenen uit en ervaar de prikkels van het blootsvoets wandelen in de natuur. Voel wat je nooit hebt gevoeld en maak kennis met een compleet nieuwe wandelervaring.

 
Kom snel ontdekken

Ontdek en beleef

Neem een kijkje in Entomopolis en de fascinerende wereld van de microkosmos gaat voor je open! Ontdek hoe belangrijk insecten zijn voor de mens en ervaar zelf welke bijzonderheden achter de kriebelbeestjes schuilgaan. 

  • Eerste blotevoetenpad van Vlaanderen
  • Bijna 3 km wandelplezier
  • Spanning en beleving gegarandeerd
Ontdek de prachtige natuur in hartje Limburg

Ontdek de prachtige natuur in hartje Limburg

Onthaal- en bezoekerscentrum Lieteberg ligt midden in de prachtige natuur in hartje Limburg, in een voormalige zand- en grindgroeve. Het centrum is een van de toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Jong of oud, expert of leek, iedereen vindt hier zijn gading tussen de talrijke activiteiten en opleidingen.

Wat te doen

Entomopolis
€ 4,00/kind € 6,00/volw.

Entomopolis

Ga op safari door de boeiende en fascinerende microkosmos in het insectenmuseum Entomopolis. Je mond valt open van al die fladderende vlinderjuweeltjes en miljoenen wriemelende beestjes. Wie weet ontmoet je Pier de Mier!

Ontdek meer
Entomopolis
Groepsbezoek
Lees meer

Groepsbezoek

Plan je een leuke en leerrijke groepsuitstap met je klas, familie, vereniging of bedrijf? In Lieteberg is er altijd wel wat te doen. Leren en amuseren worden hier op een originele manier gecombineerd!

Ontdek meer
Groepsbezoek
Blotevoetenpad
€ 4,00/kind € 5,00/volw.

Blotevoetenpad

Zin in een portie gezonde buitenlucht? Trek je schoenen uit want in Lieteberg ligt het eerste (en het mooiste) blotevoetenpad van Vlaanderen. Klauter, ploeter en klim in waterpartijen en over zandheuvels.

Ontdek meer
Blotevoetenpad
Combinatievoordeel
€ 6,00/kind € 8,00/volw.

Combinatievoordeel

Met een combiticket krijg je toegang tot het Blotevoetenpad en Entomopolis, én je kan gratis de fladderende juweeltjes in onze vlinderkoepel gaan bewonderen. Benieuwd welke voordelen we in samenwerking met onze partners kunnen aanbieden? Ontdek ze hier allemaal!

Ontdek meer
Combinatievoordeel
Vlinderkoepel
€ 2,00 p.p.

Vlinderkoepel

Ontdek de kleurrijke pracht en praal van onze dansende juweeltjes in de vlinderkoepel. In deze beschermde ruimte krijgen onze Europese vlinders maximale overlevingskansen en leer je hoe je zelf aan de slag kan om het leven van onze vlinders gemakkelijker te maken.

Ontdek meer
Vlinderkoepel
Imkers
Lees meer

Imkers

Bijen krijgen bijzondere aandacht in Lieteberg. Niet enkel imkers maar iedereen kan er kennis maken met de boeiende en wondere wereld van bijen. Wist je dat bijen heel belangrijk zijn voor het voortbestaan van de mensheid?

Ontdek meer
Imkers

Leuke en originele groepsuitstap

Een uitstap op blote voeten, het is echt wat anders dan we gewoon zijn. En dat is niet de enige troef die Lieteberg heeft. Ons unieke groepsaanbod heeft nog veel meer in petto. Kom snel een kijkje nemen en laat je verrassen!

Lees meer

Aankomende activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Volg ons op instagram!