Bestuivers - Steunpunt Bijenteelt

Bijen krijgen bijzondere aandacht in Lieteberg. Niet enkel imkers maar iedereen kan er kennis maken met de boeiende en wondere wereld van bijen. Wist je dat bijen heel belangrijk zijn voor het voortbestaan van de mensheid?


Bestuivers - Steunpunt Bijenteelt Limburg

Al van oudsher heeft de bijenteelt een prominente rol gespeeld in Limburg. Waar vroeger het houden van bijen onlosmakelijk verbonden was met de boerderij, speelt de bijenteelt vandaag de dag een belangrijke rol bij de bestuiving van de vele fruitboomgaarden die Limburg rijk is.

Meer dan 1000 Limburgse imkers houden honingbijen als vrijetijdsbesteding. 

Echter staat de imkerij voor vele uitdagingen, niet alleen de bijensterfte maar ook bijkomende administratie, wetgeving, ... maken het beoefenen van deze arbeidsintensieve hobby nog complexer.

Er is dus nood aan extra ondersteuning voor imkers! Bezoekerscentrum Lieteberg richtte daarom met cofinanciering van de provincie Limburg en de Vlaamse Overheid "Bestuivers, Steunpunt Bijenteelt Limburg" op. Bij het Steunpunt Bijenteelt kan je terecht voor alles wat met bijenteelt te maken heeft.

 

Lieteberg helpt jou als imker op weg!

Binnen 'Bestuivers - Steunpunt Bijenteelt Limburg' staat de imker centraal. Je kan bij ons terecht voor info en advies voor alle handelen en problemen in de bijenhal. Een team van ervaren imkers staan klaar om je met raad en daad bij te staan.

Jaarlijks organiseren we met de Limburgse Imkersbond (vzw LIB) cursussen voor beginnende en gevorderde imkers.

Ben je een startende imker of kom je als ervaren imker een probleem tegen waarvoor je geen oplossing weet? Wij helpen je graag verder. Let wel: in het weekend zal enkel bij hoogdringendheid onmiddellijke ondersteuning worden gegeven. Niet-dringende vragen worden de eerste werkdag opgelost.

Steunpunt Bijenteelt Limburg in ons Bezoekerscentrum Lieteberg is dagelijks bereikbaar tussen 10 uur en 16 uur. Meer info vind je op www.bestuivers.be

 

Blijf je graag op de hoogte?

Volg @bestuivers open !