Blotevoetenpad

Leef en beleef de natuur op blote voeten met vrienden en familie. Hang je schoenen aan de haak voor een wandeling doorheen water en modder. Voel met je zintuigen en je voeten de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras en leem op een gecontroleerd parcours van ongeveer 3 km.

Alle prijzen

€ 5/kind kleiner dan 1m20 - € 7,50/volw.
€ 5/p.p vanaf 20 pers.
Reserveren is niet nodig
Groepen vanaf 20 personen dienen wel vooraf te reserveren.

Wat het blotevoetenpad zo geweldig maakt.

 • Avontuurlijk voor jong & oud
 • Bijna 3 km lang
 • Prikkelt je zintuigen
 • Eerste blotevoetenpad van Vlaanderen
 

Herontdek de natuur op het avontuurlijke blotevoetenpad

Heb je altijd al willen weten hoe het voelt om op blote voeten in de vrije natuur rond te lopen? Kom dan ons blotevoetenpad ontdekken en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid. Lieteberg heeft de eer om je deze ervaring aan te bieden op het eerste blotevoetenpad van Vlaanderen. Zet al je zintuigen en beide voeten in om de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water waar te nemen op een zorgvuldig samengesteld parcours. Koud en warm, vochtig en droog, aangenaam en prikkelend wisselen elkaar af tijdens een route van bijna 3 km lang, die enkel toegankelijk is op blote voeten.

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

Blotevoetenpad met boomstammen

Afwisseling en avontuur

De voormalige kiezel- en zandgroeve, het decor waarin het blotevoetenpad werd uitgestippeld, biedt zowel afwisseling als spanning en beleving. Zo zijn er waterpartijen, zandheuvels, steile hellingen… waar je kan klauteren, ploeteren en klimmen. Onder andere een houten uitkijktoren, een doolhof en een hangbrug maken deze ervaring nog dat tikkeltje specialer. Het blotevoetenpad in Lieteberg is momenteel het mooiste van West-Europa.

Goed om weten op het blotevoetenpad

 • Er mogen geen honden of andere huisdieren mee op het blotevoetenpad, viervoeters zijn enkel welkom op het terras.
 • Het blotevoetenpad is enkel toegankelijk op blote voeten en met een geldig toegangsticket.
 • Hoelang de wandeling op blote voeten duurt bepaal je zelf, gemiddeld wandelen onze bezoekers +/- 1u30. 
 • Het blotevoetenpad is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen (deze kunnen aan het onthaal achter gelaten worden). Neem uw baby/peuter liever mee in een draagzak of een rugstoeltje. Aan het onthaal kan je een draagtas of rugstoeltje voor € 5 huren.
 • Er zijn lockers voor je schoenen (muntstuk: € 1)
  kosten voor het verlies van de sleutel: € 20
 • Meebrengen: handdoek
 • Je wandelt in de natuur, laat dus geen afval achter!

Meer weten over het blotevoetenpad? Contacteer ons gerust.