Brouwerij 'de Fontein'

Aan de rand van oud-Stein, aan de Belgische grens, vindt u Brouwerij De Fontein, een verrassende plek!


De Limburgse gezelligheid is terug te vinden op het leukste plekje in Stein (NL). Bij De Fontein voelt het als thuiskomen, geen huiskamer, maar een eigen gemeenschap. Gericht op het leven van vroeger, waar rekening wordt gehouden met de natuur. Geïnteresseerd in mens en natuur, eigen gewassen, zelfgebrouwen dranken en zelfgemaakt eten.

Iedereen is welkom, jong en oud; van kinderwagen tot rollator; van bierfan tot fietsfanaat en alles daar tussenin. Geen autoverkeer en even heerlijk tot rust komen, een genietmoment voor uzelf.

Eten & drinken bij de Fontein

Direct naast de brouwerij ligt het proeflokaal. Vroeger diende het als dierenstal met hooizolder, nu is hier het volledige assortiment van Brouwerij De Fontein te proeven.
In de zomer kunt u op het terras genieten van de weidse, rustieke omgeving. In de winter kunt u opwarmen bij de kachel. 
In het proeflokaal kunt u genieten van een steeds wisselend en groeiend assortiment van Brouwerij De Fontein, maar ook van een lekkere koffie met Limburgse vlaai en onze kleine kaart.
Ons terras is uitgerust met een heuse hondenbar. Aan deze buitenbar kunt u kosteloos uw trouwe viervoeter voorzien van een bakje heerlijk.... gemeentepils!

Wil je graag meer weten over de brouwerij? Ga dan even snel een bezoekje brengen op hun website.

fietsroute de fontein lieteberg

Fietsen van en naar de Fontein

Lieteberg en De Fontein stippelden een fietslus uit van net geen 60 kilometer die beide locaties aandoet. Je kiest zelf waar je start. Fiets kilometers over prachtige oevers, maak kennis met de Maas en het Albertkanaal. Ontdek een uniek stuk natuur op de kruising van drie regio’s. De Kempen, het Maasland en Haspengouw zijn hier nooit ver weg.

In Lieteberg sta je met beide wielen in het Nationaal Park Hoge Kempen en kan je genieten van rust, uitgestrekte dennenbossen, grote waterplassen met paars bloeiende heide. Geniet van een heerlijke pauze op het grasterras van Lieteberg en laad je batterijen terug op vooraleer je terug naar de Brouwerij fietst. Of omgekeerd natuurlijk!

Zowel bij Lieteberg als bij De Fontein kan je een elektrische fiets of scootmobiel gratis opladen.

Klik hier om de fietsroute Lieteberg - De Fontein via Routeyou te bekijken.