Praktisch

Hoe Lieteberg bereiken?


Hoe Lieteberg bereiken?

Naar Lieteberg met de wagen    

GPS-adres: Stalkerweg 46 - Zutendaal

Via de E314, afrit 32, naar Zutendaal-centrum.
Aan de rotonde in het centrum rechtdoor, na 300 m rechts houden richting Gellik via de Stalkerweg. Na 300 m via de rotonde rechts de bezoekersparking oprijden.
De parking is gratis.

Volg vanaf de parking de bewegwijzering naar het onthaal van Lieteberg (200 m).

Bekijk de route op Google maps

Naar Lieteberg met het openbaar vervoer

Vanaf Genk station kan u lijnbus 45 (richting Maastricht), lijnbus 7 (richting Zutendaal) of lijnbus 10 (richting Tongeren) nemen. Afstappen aan halte "Zutendaal Kerk".  Vanaf de bushalte is het nog 15 minuten wandelen tot aan Bezoekerscentrum Lieteberg. U stapt naar het rond punt en gaat rechtsaf (Daalstraat), dan gaat u van het Vijverplein (links) naar de Schoolstraat en Blookbergstraat tot in Lieteberg.

Kijk voor de juiste reistijden van de bus op de website van vervoersmaatschappij 'De Lijn'.

Naar Lieteberg met de fiets

Je kan ons vinden tussen de knooppunten 64 en 251 van het fietsroutenetwerk.

 

Betalen in Lieteberg

Betalen kan cash, met de Visit Limburgcheque of met volgende bankkaarten: Bancontact, Maestro, Mastercard en Visa.

 

Toegankelijkheid voor mindervaliden

Lieteberg doet haar uiterste best om vlot bereikbaar en toegankelijk te zijn voor mindervaliden. We zijn daarvoor al geruime tijd erkend met een A-label van Toerisme Vlaanderen. Aan mindervalide bezoekers bieden we de mogelijkheid om voor het bezoekersgebouw te parkeren op de daarvoor voorziene parkeerplaats. Deze parkeerplaats is bereikbaar via de Zuurbroekstraat 16 na aanmelding aan de slagboom. De mindervalidenkaart leg je zichtbaar op het dashboard van je wagen.

Ons bezoekerscentrum is volledig toegankelijk met de rolstoel, met inbegrip van het insectenmuseum Entomopolis, de Vlindertuin en de cafetaria. Het Blotevoetenpad is helaas niet toegankelijk voor mindervaliden. Door de aard van het parcours is dat niet mogelijk. 

Goed om weten op het Blotevoetenpad

  • Er mogen geen honden of andere huisdieren mee op het Blotevoetenpad. Viervoeters zijn wel welkom op het terras.
  • Het Blotevoetenpad is enkel toegankelijk op blote voeten en met een geldig toegangsticket.
  • Hoelang de wandeling op blote voeten duurt bepaal je zelf, gemiddeld wandelen onze bezoekers ongeveer 1u30. Hou rekening met het sluitingsuur! Het Blotevoetenpad wordt afgesloten na sluitingstijd.
  • Het Blotevoetenpad is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Deze kunnen aan het onthaal achter gelaten worden. Neem uw baby of peuter liever mee in een draagzak of een rugstoeltje. Aan het onthaal kan je een draagzak of rugstoeltje voor € 5 huren.
  • Er zijn lockers voor je schoenen: voorzie hiervoor een muntstuk van € 1. Let wel: kosten voor het verlies van de sleutel: € 20.
  • Breng een handdoek mee. Er zijn kraantjes voorzien om je voeten achteraf te wassen.
  • Je wandelt in de natuur, laat dus geen afval achter! Bedankt!