Fietsen in Zutendaal en omgeving

Bezoekerscentrum Lieteberg is de ideale uitvalsbasis voor je fietstocht in Zutendaal en omgeving. Je kan er ook fietsen huren.


Fietsen in het "Groenste snoepje van Vlaanderen".

  • Lieteberg is dé perfecte uitvalsbasis om het Nationaal Park Hoge Kempen te verkennen en te ontdekken . Bezoekerscentrum Lieteberg is gelegen tussen knooppunt 64 en 251. Spring gerust even binnen voor meer informatie. Onze medewerkers helpen u graag verder met het zoeken van de perfecte fietsroute in Limburg.
Fietsen door de heide

Na Fietsen door de Bomen en Fietsen door het Water is Fietsen door de Heide de nieuwe belevingsroute dwars door de Mechelse Heide. Op het vernieuwde traject van knooppunt 550 tot 551 geniet je vanop de monumentale houten brug van bijna 300 meter lang van prachtige vergezichten over het natuurlandschap. In het seizoen kan je hier genieten van een purperen bloemenzee. Eind augustus is de heide op zijn best.

Net als bij de vroegere mijngangen met houten stutten, werd een fijnmazige structuur van balken en kolommen uitgezet. De brugwanden zijn gemaakt van Limburgs dennenhout, opnieuw een knipoog naar het mijnverleden. 

De brug verbindt het Nationaal Park aan weerszijden. Dit geeft fietsers een breed zicht over het heidelandschap en biedt hen een veilige oversteekplaats. In de verte grazen paarden en hebben veel diersoorten hun natuurlijke habitat.  

Fietsen door de Heide is gelegen op slechts enkele pedaaltrappen van Zutendaal, waar je na een inspannende fietstocht kan relaxen op één van onze gezellige eet- en drinkadresjes.

Begin goed uitgerust aan je fietsavontuur en slaap vooraf in één van onze unieke Zutendaalse logies.

Liever een dagtrip?

Parkeer dan je auto op Parking Lieteberg en vertrek richting knooppunt 550 of 551 voor een dag vol fietsplezier.

Ontdek hier de Inspiratieroute "Fietsen door de Heide"

Copyright: Visit Limburg

Fietsverhuur

Geen fiets bij de hand? Wij helpen je graag verder. Je kan bij Lieteberg terecht voor een uitgebreid gamma van huurfietsen:

  • elektrische fietsen
  • stadfietsen met of zonder kinderzitje
  • tandem
  • kinderfietsen
  • fietstassen

Voor de verhuur en het onderhoud van ons fietsenpark werken we nauw samen met Fietsparadijs Limburg. Zij zorgen dat onze fietsen steeds tip-top in orde zijn. Zo kan jij zorgeloos het Nationaal Park Hoge Kempen ontdekken. 

Ben je later terug dan het sluitingsuur van ons onthaal? Geen probleem, onze fietsenstalling is ook bereikbaar buiten de openingsuren. 
LET OP elektrische fietsen dienen wel voor het sluitingsuur terug binnengebracht te worden.

Een fiets huren kan enkel via de online reservatiemodule, zo ben je zeker dat jouw fiets klaarstaat. Klik hier om je fietsen te reserveren.