Fietsen in Zutendaal en omgeving

Bezoekerscentrum Lieteberg is dé ideale uitvalsbasis voor je fietstocht in het Nationaal Park Hoge Kempen. Van 16 maart tot en met 3 november kan je hier ook fietsen huren.


Fietsen in het "Groenste snoepje van Vlaanderen".

Lieteberg is dé perfecte uitvalsbasis om het Nationaal Park Hoge Kempen te verkennen per fiets. Bezoekerscentrum Lieteberg ligt tussen fietsknooppunt 64 en 251. Spring gerust even binnen bij het onthaal voor meer informatie of een fietskaart. Wij helpen je ook graag verder met het vinden van jouw perfecte fietsroute in Limburg.

Fietsen door de Heide

Na "Fietsen door de Bomen" en "Fietsen door het Water" is "Fietsen door de Heide" de laatste nieuwe belevingsroute dwars door de Mechelse Heide. Op het traject van knooppunt 550 tot 551 geniet je vanop de monumentale houten brug van bijna 300 meter lang van prachtige vergezichten over het natuurlandschap. In het seizoen kan je hier genieten van een purperen bloemenzee. Eind augustus is de heide op zijn best.

Net als bij de vroegere mijngangen met houten stutten, werd een fijnmazige structuur van balken en kolommen uitgezet. De brugwanden zijn gemaakt van Limburgs dennenhout, opnieuw een knipoog naar het mijnverleden. 

De brug verbindt het Nationaal Park aan weerszijden. Dit geeft fietsers een breed zicht over het heidelandschap en biedt hen een veilige oversteekplaats. In de verte grazen paarden en hebben veel diersoorten hun natuurlijke habitat.  

Fietsen door de Heide is gelegen op slechts enkele pedaaltrappen van Zutendaal, waar je na een inspannende fietstocht kan relaxen op één van onze gezellige eet- en drinkadresjes.

Begin goed uitgerust aan je fietsavontuur en slaap vooraf in één van onze unieke Zutendaalse logies.

Liever een dagtrip?

Parkeer dan je auto op de gratis parking van Bezoekerscentrum Lieteberg (Stalkerweg 46) en vertrek richting knooppunt 550 of 551 voor een dag vol fietsplezier.

Ontdek hier de Inspiratieroute "Fietsen door de Heide"

Copyright: Visit Limburg

Fietstocht WOII in Zutendaal

De fietsroute “WO II in Zutendaal” is ontstaan naar aanleiding van het "Onder de Radar-project" van de provincie Limburg. Hierbij werden conflict-archeologische zones van voornamelijk WOII in kaart gebracht door originele luchtfotografie van '44-'45 en burgeronderzoek. De gemeente Zutendaal, Erfgoedbeweging Soennes & Swaerdes en Regionaal Landschap Kempen en Maasland werkten samen om markante gebeurtenissen en locaties te bundelen. Het eindresultaat is een mooie fietstocht van 29 km met 16 stopplaatsen, waarop je meer te weten komt over Zutendaal tijdens WO II.  Benieuwd naar de loopgraven, het veldhospitaal en andere overblijfselen in Zutendaal?

Meer info vind je hier.

Fietsverhuur

Geen fiets bij de hand? Van 16 maart tot en met 3 november kan je bij Bezoekerscentrum Lieteberg terecht voor een uitgebreid gamma aan huurfietsen:

  • elektrische fietsen
  • stadsfietsen met of zonder kinderzitje
  • tandem
  • kinderfietsen
  • fietstassen

Voor het verhuur en onderhoud van ons fietsenpark werken we samen met Fietsparadijs Limburg. Zij zorgen ervoor dat onze fietsen steeds tiptop in orde zijn. Zo kan jij zorgeloos het Nationaal Park Hoge Kempen ontdekken! 

Ben je later terug dan het sluitingsuur van ons onthaal? Voor het inleveren van de niet-elektrische fietsen is onze fietsenstalling ook bereikbaar buiten de openingsuren. Elektrische fietsen dienen wel voor het sluitingsuur terug binnengebracht te worden.

Een fiets huren kan enkel via de online reservatiemodule. Zo ben je zeker dat jouw fiets klaar staat op de dag van jouw uitstap. Klik hier om je fietsen te reserveren.