Op blote voeten, goed voor je gezondheid!

Lopen op blote voeten is gezond en heeft op verschillende aspecten van ons lichaam een belangrijke positieve werking.


Regelmatig blootsvoets lopen op verschillende ondergronden stimuleert niet alleen het hart en de bloedsomloop, maar regelt ook de bloeddruk.
Bovendien is wandelen op blotevoeten goed voor de coördinatie, verstevigt de rugspieren en bevordert de darmwerking. In feite krijg je een natuurlijke voetmassage of doe je aan spontane voetreflexologie.
De stilte en de natuur in Lieteberg geeft ook geestelijke rust en ontspanning.

Natuurlijke voetmassage

Een ontspannende voetmassage activeert het natuurlijke genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam. Een ontspannende voetmassage activeert het natuurlijke genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam. Door drukpunten op de voetzool te stimuleren zal de doorbloeding verbeteren, de organen worden geactiveerd en de zenuwbanen gestimuleerd. Bij een wandeling op het blotevoetenpad doe je dit op een natuurlijke en ontspannende manier.  Wandelen op blote voeten is  pure ontspanning gericht op onthaasten, loslaten, drukte vergeten om te komen tot een innerlijke algehele rust.

Voetreflexologie

Wandelen op het blotevoetenpad is eigenlijk een natuurlijke voetmassage of voetreflexologie.
Voetreflexologie is één van de krachtigste natuurlijke therapieën om de stress en de spanningen van het moderne leven te bestrijden. Met voetreflexologie breng je meer en meer evenwicht in het lichamelijk, emotioneel en psychische energiesysteem.

Voetreflexologie is een holistische behandelingswijze van het gehele lichaam via reflexzones gelegen op de voeten. Holistisch betekent dat het lichaam bekeken wordt als een eenheid van lichaam en geest. De reflexpunten staan via zenuwbanen in verbinding met organen, klieren, gewrichten en spieren. Door massage en druk op de reflexzones van de voet bevordert de energie doorstroming in de overeenkomstige organen en klieren van het lichaam.
Een voetmassage bevordert o.a.:

  • de doorbloeding van het lichaam
  • de hormoonfuncties
  • de lymfedoorstroming
  • zorgt voor afvoer van afvalstoffen