Vanaf nu kan je bij Lieteberg niet alleen alles ontdekken over insecten, maar ze ook proeven!

26 Jun Eind juni trakteerden we onze bezoekers op een gratis insectentasting. We willen iedereen laten kennis maken met de voordelen van het eten van insecten. Zelf ook eens proeven? In de Lietebergshop kan je vanaf nu terecht voor eetbare insecten, uniek in Limburg!

Wist je dat je onbewust zo een halve kilogram insecten eet per jaar? In onder meer die heerlijke chocolade, het tarwemeel voor je brood, de tomatensaus en het paprikapoeder voor je spaghetti zitten heel wat insectendeeltjes vermalen. Brrr… horen we je al denken… Insecten worden echter al duizenden jaren gegeten. Wereldwijd eten ongeveer 4 miljard mensen regelmatig insecten. Niks mis mee dus… Integendeel: insecten hebben niet alleen een hoge voedingswaarde, het kweken ervan is ook een pak milieuvriendelijker dan het kweken van vee!

Waarom zouden wij dan ook niet genieten van een een gezond én ecologisch alternatief voor klassieke chips of andere tussendoortjes?

In Cambodja zijn gefrituurde vogelspinnen een knapperige snack voor tussendoor. Maar bij Lieteberg houden we het liever bij inheemse soorten. Want zo kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen! Vanaf woensdag 26 juni zijn deze producten verkrijgbaar in de Lietebergshop, uniek in Limburg:

  • Krekelchips "Chirpsies" original (rozemarijn) (70 g): € 4,50
  • Krekelchips "Chirpsies" chili (70 g): € 4,50
  • Tube met gedroogde krekels - natuur (12g): € 6,50
  • Tube met gedroogde krekels - tomaat (12 g): € 6,50
  • Tube met gedroogde meelwormen – tomaat (12g): € 6,50
  • Tube met gedroogde meelwormen – gerookt (12 g): € 6,50

Ideaal om mee uit te pakken op je volgende zomerse aperitiefavond met familie of vrienden! En heerlijk als smaakmaker bij salades of gewoon als gezond tussendoortje. Wedden dat je verrast zal zijn door hun aangename smaak? 

Meer weten over het eten van insecten en de relatie tussen mens en insect? Breng dan eens een bezoek aan het insectenmuseum Entomopolis bij Lieteberg! 

Bekijk hier de reportage op TV Limburg.