Fietskaarten


Fietskaarten zijn te koop onthaalcentrum Lieteberg

Fietskaart LimburgFietkaart Limburg

Het Limburgse fietsroutenetwerk voert je door de meest sfeervolle landschappen – van knooppunt tot knooppunt. Glooiend Haspengouw met zijn kerkdorpen, kastelen en zeeën van fruit. Vlak Maasland waar je over de Maasdijk fietst en met de gratis fietsveerpontjes vlot over de grens vaart. De Voerstreek met zijn pittige heuvels, beekjes en herfststilte. De Kempen met zijn kleurrijke mix van kanalen, paarse heidelandschappen, dennenbossen, weidse vergezichten en waterplassen.

Grensoverschrijdende fietskaart

De grensoverschrijdende fietskaart verzamelt 1000 km fietsplezier over 3 landen en bundelt de fietsroutenetwerken van Belgisch Limburg (regio Kempen en Maasland), Nederlands Limburg (Midden en Zuid-Limburg) en Kreis Heinsberg (D) op 1 overzichtelijke kaart. Teveel keuze aan knooppunten? Geen probleem, je krijgt 6 themaroutes voorgeschoteld die je telkens het beste van de regio laten zien.

Themafietskaart Nationaal Park Hoge Kempen

Het Nationaal Park Hoge Kempen is het enige Nationale Park van België. Drie fietslussen voeren je doorheen de ongerepte natuur. Je fietst van toegangspoort naar toegangspoort, door een decor van uitgestrekte dennenbossen, paarsbloeiende heide en glinsterende waterplassen.

Themafietskaart Maasland: Snoer van maasdorpjes

Het Maasland, het land van water en pittoreske dorpjes, heeft een rijke geschiedenis met een boeiend erfgoed. Je passeert er langs idyllische dorpjes in zowel België als Nederland zoals Leut, Oud-Rekem, Maaseik, Dilsen-Stokkem, Thorn. De vier fietslussen zijn grensoverschrijdend. Je rijdt met de fiets de veerpont op en steekt over naar de Nederlandse oever waar je aansluit op de Nederlandse fietsroutes