Speciale stripeditie Jommeke "Bie en de superbijen"

13 Feb Op 13 februari stelde Standaard Uitgeverij de nieuwste strip van Jommeke, Bie en de superbijen, officieel voor bij Bezoekerscentrum Lieteberg. Er komt ook een speciale editie uit met een uniek dossier over het Nationaal Park Hoge Kempen en haar toegangspoorten.

BIJzonder bezoek bij Lieteberg! Standaard Uitgeverij stelde op 13 februari zijn gloednieuwe strip "Bie en de superbijen" officieel voor bij Bezoekerscentrum Lieteberg. Hierin ontdekt hij samen met zijn vrienden de wondere wereld van de honingbijen.

En of we trots zijn … want Jommeke brengt ook een speciale stripeditie uit met een dossier waarin je meer te weten komt over bijen en ontdekt wat je allemaal kan beleven in het Nationaal Park Hoge Kempen.

Naast een 40-tal aanwezige Lieteberg vrienden en genodigden van Standaard Uitgeverij, genoten ook 20 kinderen, waaronder de leden van de kindergemeenteraad van Zutendaal van een voorleesmoment in het insectenmuseum in samenwerking met de Bibliotheek van Zutendaal. Daarna leerde de tekenaar Philippe Delzenne de kinderen om hun stripheld zelf te tekenen. En uiteraard kon iedereen ook op de foto met Jommeke zelf.

Het was een toffe namiddag waarbij we de genodigden ook mee naar buiten namen om in primeur onze nieuwe Jommekestoren van het Blotenvoetenpad te beklimmen. Vanaf 16 maart, de heropening van ons Blotevoetenpad, kan iedereen vanop deze toren op een veilige afstand de bijen ijverig aan het werk zien rond de bijenkasten van Lieteberg.

Wist je trouwens dat “Bestuivers”, het Steunpunt Bijenteelt Limburg, haar onderdak vindt bij Lieteberg? Meer weten over bijen en bijenteelt? Neem dan zeker eens een kijkje op bestuivers.be

De speciale stripeditie, gedrukt op een beperkte oplage, is te koop aan de onthaalbalie van Bezoekerscentrum Lieteberg.

Jommeke strip 319 - Bie en de superbijen - speciale editie met dossier: € 8,99