Internationale Museumdag - 18 mei

Laat je onderdompelen in de wonderbaarlijke insectenwereld!

Ticket Museum € 4 i.p.v. € 6 (inclusief toegang tot de Vlindertuin).

Alle prijzen

Ticket Museum € 4 i.p.v. € 6 (inclusief toegang tot de Vlindertuin).


Alle details

  • 18 May
  • 10u00
  • Er is nog plaats!
  • Bezoekerscentrum Lieteberg
    Stalkerweg 46, 3690 Zutendaal België

Op zaterdag 18 mei staan wereldwijd alle musea in de kijker. Wist je dat je in Zutendaal een bijzonder museum kan bezoeken? Het insectenmuseum Entomopolis bij Bezoekerscentrum Lieteberg neemt je mee in de fascinerende maar vaak onbekende wereld van insecten en andere kriebelende beestjes. 

Maak kennis met de wandelende takken, kampioenen in camouflage, en meet je kracht ten opzichte van een vlo in een wedstrijdje hoogspringen. In de Vlinderschatkamer van Lieteberg kom je met een schatkaart alles te weten over de dagvlinders in Vlaanderen, dé ambassadeurs van onze biodiversiteit. Daarnaast leer je welke superkrachten insecten écht bezitten. Je zal versteld staan hoe belangrijk deze kleine kriebelbeestjes voor ons leven zijn. Insecten zijn immers belangrijke bestuivers van bloemen: zonder insecten geen gezonde groenten en lekker fruit!

Niet te missen!

In het insectenmuseum van Bezoekerscentrum Lieteberg kan je het enige panoramische schilderij van Vlaanderen bekijken. Het Panorama van de Kempen, geschilderd door Charles Wellens, toont het authentieke Kempens landschap en is uniek in zijn soort.

Zeven doeken van 4 m bij 2 m en 4 kleinere panelen zorgen voor een gigantisch schilderij van maar liefst 33 m lang en 2 m hoog.

Een boeiende en leerzame ervaring voor jong en oud.

Ter gelegenheid van Internationale Museumdag krijgt iedereen op zaterdag 18 mei toegang tot het insectenmuseum aan groepstarief: een ticket kost dan slechts 4 euro i.p.v. 6 euro per persoon. Met het museumticket krijg je bovendien gratis toegang tot de Vlindertuin. In deze overdekte bloemrijke tuin geniet je bij zonnig weer van de kleurrijke fladderaars die om je heen vliegen.

Op zoek naar een boeiende en leerzame ervaring met je familie of vrienden? Kom dan naar Bezoekerscentrum Lieteberg!

Zaterdag 18 mei: Bezoekerscentrum Lieteberg open van 10 uur tot 18 uur. Laatste ticketverkoop museum om 17 uur.

Groepen vanaf 20 personen: vooraf reserveren via het online reservatieformulier.