Begeleide wandelingen

Maak van je groepsbezoek een daguitstap. Er is een ruim en gevarieerd aanbod van wandelingen onder leiding van een ervaren gids. Je wandelt 5 à 6 km door de beekvalleien en de hoger gelegen gebieden van Zutendaal, met zijn rijke natuur, cultuurlandschappen en geschiedenis. Kies uit een van de volgende wandelingen en maak kennis met Hesselsberg, Mandelgebied, Bezoensberg met Stalkerschans of Zutendaalmolen.
Prijs: 30,00 € | duur: 1 uur | max. 25 pers.

Wandeling rond de Hesselsberg: 5,5 kmMariabeel op Hesselsberg

Een wandeling in de vallei van de Broekerbeek. We komen er in contact met het natuurbehoud rondom de Hesselsberg, met de groene beekvalei in het Broek, met het prachtige Mariabeeld aan de achterzijde van de Hesselsberg, de uitlopers van het Kempens plateau naar de Demervallei, de hellingen van de Hesselsberg met de Alvermannekeskuil, het bronnengebied van de Dalerbeek en enkele prachtige oude boerderijen van Zutendaal.

 

Wandeling in het Mandelgebied: 5 km

Een tocht in de groene long van Zutendaal met tal van kapelletjes ( De Teerkens- en de Mandelkapel) en de kenmerkende kerk- en molenwegen in dit gebied. Belangrijk hierin de kern van Stalken met het monument van de dichter-schrijver Jeroen Brouwers. Ook bewandelen we het landbouwgebied op het hoger gelegen gebied, de uitloper van de Bezoensberg.

Wandeling naar de Stalkerschans rond de Bezoensberg: 5 km

Een rustige wandeling die vertrekt over de Bezoensberg om dan uit te komen aan een van de best bewaarde schansen uit de Kempen, de Stalkerschans (16de eeuw), de vallei van de Bezoensbeek en het natuurgebied met heide en Jeverbesstruiken. Nadien trekken we door het stiltegebied van Zutendaal om vervolgens langs de Duivelskuil terug door Gebroek (het oudste gedeelte van Zutendaal) de Lieteberg te bereiken.

Bezoensberg

Op weg naar de Zutendaalmolen: 6 km

Een wandeling die vertrekt in de vallei van de Broekerbeek, langs de weiden en velden, om zo langs het Stelebos te komen tot aan de Zutendaalmolen, een geklasseerd monument dat nog steeds in private handen is. Door het Stelebos met zijn vele mogelijkheden voor bivakplaatsen lopen we langs de zijkant van de Bezoensberg terug naar het landbouwgebied van Gebroek.

Broekmolen

Stiltewandeling

Het is stil .... wat hoor je dan, wat voel je? Kom tot rust.....
Maak kennis met de verschillende aspecten van “stilte”tijdens een wandeling in de prachtige natuur van Zutendaal.
 

Prijzen en reservatie

Prijs begeleide wandeling: 30,00 €  (max. 25 pers.)

Begeleide wandelingen enkel na voorafgaande reservering  op info@lieteberg.be

Op pad met een Ranger

Naast de mogelijkheid om het Nationaal Park op eigen houtje te ontdekken kan je ook een Ranger boeken voor een begeleide wandel-, fiets- of ruitertocht. Lees meer ....

  Sanmax Projects