Groepsbezoeken voor scholen, jeugd- en sportverenigingen

Bezoekerscentrum Lieteberg ontwikkelde een uitgebreid aanbod van educatieve en avontuurlijke activiteiten op maat van kinderen, jongeren en volwassenen. Onze onthaalteam helpt je graag om het juiste pakket samen te stellen. Gebruik het 'reservatieformulier groepsbezoek' om je bezoek aan Lieteberg te plannen.

Alle prijzen


Contacteer onze collega's van het onthaalteam voor meer informatie. Gebruik het reservatieformulier groepsbezoek.


 

 

Natuureducatie en -beleving

Herontdek en verdiep je contact met de natuur. Laat je inspireren door de natuur en leer een nauwere relatie met de natuur te waarderen. Kies voor één van de volgende leerrijke én plezante groepsbezoeken met een professionele gids: 
 
 • Bijen – ijverige bestuivers. Ontdek de wondere wereld van de honingbijen.
 • Vlinders – vliegende juwelen. Laat je verbazen door de dansende pareltjes in de vlinderkoepel met Europese dagvlinders en enkele nachtvlinders.
 • Entomopolis – insectenmuseum. Ga op ontdekkingsreis doorheen de fascinerende en vaak onbekende wereld van deze kriebeldiertjes.
 • Kleuterprogramma – kriebelbeestjes. Via een doorschuifsysteem maak je kennis met de fascinerende wereld van de kriebelbeestjes.
 • Insectensafari. Trekt op safari in de omgeving van Lieteberg en ontdek de diverse wereld van de insecten.
 • Wateronderzoek – op zoek naar waterbeestjes. Laat je verwonderen door de adembenemende en vernufte wereld van het waterleven.
 • Lieteberg – van zand-grindgroeve tot bezoekerscentrum. Maak kennis met de historiek en missie van Lieteberg
Meer info over ons educatief en natuurbelevingsaanbod.

 

Verjaardagsfeestjes

 • Exotische dieren & Blotevoetenpad – hét verjaardagsfeestje voor stoere jongens en meisjes. Ben je avontuurlijk aangelegd? Ben je een goede dierenvriend en heb je interesse in speciale exotische dieren? Dan is dit feestje iets voor jou! Eerst ga je op beleving op het Blotevoetenpad. Ploeter door modder, waad door het water, ervaar het kriebelende gras tussen je tenen en wandel over boomsnippers en stenen. Onderweg kom je ook verschillende hindernissen tegen. Daarna laat dierenverzorger Niels je kennis maken met diverse reptielen en ongewervelde dieren. Je krijgt de kans om al je vragen te stellen en een heleboel dieren vast te houden. Nadat je de geheimen van deze jungledieren ontrafeld hebt, is het tijd voor een pizza en een drankje.
 • Speurtocht waterbeestjes & Blotevoetenpad. Trek je schoenen en sokken uit en ga op avontuur op het blotevoetenpad. Modderpoelen, waterpartijen, diverse houtconstructies en evenwichtsbalken, … dit zijn slechts enkele hindernissen die het parcours voor jou in petto heeft. Na een plezierige en spannende tocht op het Blotevoetenpad ga je de verdoken wereld van de waterbeestjes verkennen. Met een schepnetje ga je langs de waterkant en tussen planten op zoek naar de waterbeestjes die zich verstopt hebben. In een loeppotje kan je een gevonden diertje in het groot zien en op een zoekkaart kun je zien welk beestje je gevangen hebt. Probeer zoveel mogelijk verschillende waterbeestjes te vinden. Je zult versteld staan hoeveel waterdiertjes in het water verstopt zitten. Wanneer je alle vormen en kleuren van de waterbeestjes gevonden hebt, is het tijd voor pizza en een drankje.

Meer info over onze verjaardagsfeestjes.

Heemkundige wandelingen

Struin door de glooiende cultuurlandschappen van Zutendaal, met een rijke natuur en geschiedenis.
 • Hesselsberg
 • Mandelgebied
 • Bezoensberg
 • Zutendaalmolen
Meer info over ons aanbod van heemkundige wandelingen.

 

Op pad met een ranger – Nationaal Park Hoge Kempen

Ontdek het Nationaal Park Hoge Kempen te voet, te fiets of te paard onder begeleiding van een Ranger. Samen met een Ranger kan je op een ontspannen, soms actieve, maar altijd op een verrassende wijze het Nationaal Park ontdekken. Struinen door heiden en bossen, een ontspannende fietstocht of paardenrit; het kan allemaal.
Klik hier voor het ranger aanbod.

 

Geniet van de ongeëvenaarde stilte

 • Stiltewandeling Zwarteput. Prikkel je zintuigen en ervaar verbondenheid met de natuur. Maak kennis met de verschillende aspecten van “stilte” tijdens deze wandeling in dit prachtige stiltegebied van Zutendaal. Het stiltegebied Zwarteput dankt zijn naam aan een oud bronnengebied. Het ligt op de overgang tussen de Kempen en Haspengouw, waardoor het kenmerken heeft uit beide geografische streken. Oude cultuurlandschappen, uitzonderlijke natuurwaarden en veel rust vervolledigen het plaatje. Er is ruimte voor artistieke expressie en reflectie. Stiltestenen en zwerfstenen met poëtische teksten zijn daar mooie voorbeelden van. Een stiltewandeling kan je aanvragen bij het bezoekersonthaal. Het Provinciaal Natuurcentrum biedt interactieve stiltewandelingen aan voor scholen in het gebied Zwarteput.