Groepsbezoeken voor scholen, jeugd- en sportverenigingen

Bezoekerscentrum Lieteberg ontwikkelde een uitgebreid aanbod educatieve en avontuurlijke activiteiten op maat van kinderen, jongeren en volwassenen.

Alle prijzen


Ons onthaalteam helpt je graag om het juiste pakket samen te stellen. Gebruik het 'reservatieformulier groepsbezoek' om je groepsbezoek aan Lieteberg aan te vragen.


 

 

Natuureducatie en -beleving met professionele gids

Herontdek en verdiep je contact met de natuur. Laat je inspireren door de natuur en leer een nauwere relatie met de natuur te waarderen. Kies voor één van de volgende leerrijke én plezante groepsbezoeken met een professionele gids: 
 
 • Bijen – ijverige bestuivers. Ontdek de wondere wereld van de honingbijen.
 • Vlinders – vliegende juwelen. Laat je verbazen door de dansende pareltjes in de Vlindertuin met Europese dagvlinders en enkele nachtvlinders.
 • Entomopolis – insectenmuseum. Ga op ontdekkingsreis doorheen de fascinerende en vaak onbekende wereld van deze kriebeldiertjes.
 • Kleuterprogramma – kriebelbeestjes. Via een doorschuifsysteem maak je kennis met de fascinerende wereld van de kriebelbeestjes.
 • Insectensafari. Trekt op safari in de omgeving van Lieteberg en ontdek de diverse wereld van de insecten.
 • Wateronderzoek – op zoek naar waterbeestjes. Laat je verwonderen door de adembenemende en vernufte wereld van het waterleven.
 • Lieteberg – van zand-grindgroeve tot bezoekerscentrum. Maak kennis met de historiek en missie van Bezoekerscentrum Lieteberg.
Meer info over ons educatief en natuurbelevingsaanbod.

 

 

Heemkundige wandelingen

Struin door de glooiende cultuurlandschappen van Zutendaal, met een rijke natuur en geschiedenis.
 • Hesselsberg
 • Mandelgebied
 • Bezoensberg
 • Zutendaalmolen
Meer info over ons aanbod heemkundige wandelingen.

 

Op pad met een Ranger – Nationaal Park Hoge Kempen

Ontdek het Nationaal Park Hoge Kempen te voet, te fiets of te paard onder begeleiding van een Ranger. Rangers zijn natuurkenners die het gebied kennen als hun broekzak en met veel passie en humor hun liefde voor de natuur delen. Alle Rangers hebben een kwalitatieve opleiding genoten om jou door het Nationaal Park te gidsen. Samen met een Ranger kan je op een ontspannen, soms actieve, maar altijd op verrassende wijze het Nationaal Park ontdekken. Struinen door heiden en bossen, een ontspannende fietstocht of paardenrit; het kan allemaal.
Klik hier voor het Ranger aanbod.

 

Geniet van de ongeëvenaarde stilte

 • Stiltewandeling Zwarteput. Prikkel je zintuigen en ervaar verbondenheid met de natuur. Maak kennis met de verschillende aspecten van “stilte” tijdens deze wandeling in dit prachtige stiltegebied van Zutendaal. Het stiltegebied Zwarteput dankt zijn naam aan een oud bronnengebied. Het ligt op de overgang tussen de Kempen en Haspengouw, waardoor het kenmerken heeft uit beide geografische streken. Oude cultuurlandschappen, uitzonderlijke natuurwaarden en veel rust vervolledigen het plaatje. Er is ruimte voor artistieke expressie en reflectie. Stiltestenen en zwerfstenen met poëtische teksten zijn daar mooie voorbeelden van. Een stiltewandeling kan je aanvragen bij het bezoekersonthaal. Het Provinciaal Natuurcentrum biedt interactieve stiltewandelingen aan voor scholen in het gebied Zwarteput.