Pier de mier


In de zomer van 2014 deed Pier de mier zijn intrede in Lieteberg. Pier de mier is niet enkel de mascotte van Lieteberg, maar begeleidt de kinderen bij een bezoek aan het insectenmuseum Entomopolis, het Blotevoetenpad of bij activiteiten en evenementen.

Bij zijn introductie werd meteen het eerste kinderboek dat Lizzy Van Pelt over Pier de mier heeft geschreven, voorgesteld. Het boek “Pier de mier trekt de wijde wereld in werd geïllustreerd met tekeningen van Jos Bamps, die er bijna als foto’s uitzien.

Pier de mier is een buitenmier. Na een lange winter is hij blij dat het lente wordt. Hij wil niet enkel naar buiten, maar ook ver weg. De bladluis heeft hem verteld over de zee, de bergen en hoe mooi de wereld is. Zodra het lente is, gaat Pier op pad. Helemaal alleen trekt hij de wijde wereld in. 

Ondertussen is er al een tweede en een derde boek verschenen: Pier de mier en de honingbij en Pier de mier en de blauwe vlinder”. De boeken zijn geschikt als voorleesboek of om zelf te lezen vanaf 7 jaar. 

Pier de mier en de honingbij

"Pier ziet voor het eerst in zijn leven een bij. De bij neemt Pier mee naar de bijenkast waar ze woont. Pier ziet eitjes, larven, ijverige bijen en darren. Hij ontmoet zelfs de koningin! Intussen wordt Pier heel wat wijzer. Hij leert dat bijen belangrijk zijn voor alles wat leeft op onze aarde. Voor Pier zelf en ook voor jou en mij!"

Pier de mier en de blauwe vlinder

 "Pier ontmoet een prachtige vlinder en ook haar kindjes die nog rups zijn. Hoe voedt de vlinder ze op? Ze broedt geen eitjes uit en ze voert haar kindjes nooit. Hoe wordt een rups groot en later een vlinder? Pier luistert naar haar prachtige verhaal. Een verhaal waarin mieren heel belangrijk zijn! 

De boeken van Pier de mier zijn te koop aan de onthaalbalie van Bezoekerscentrum Lieteberg. Een tof aandenken aan jouw uitstap in Lieteberg! Maar ook een ideale cadeautip:

  • € 5 per stuk
  • € 9 voor 2 stuks
  • € 13 voor de set van 3 boeken

Geraak je moeilijk in ons Bezoekerscentrum om de boekjes af te halen? We kunnen de boekjes, na betaling op onze rekening, ook per post versturen, maar dan dien je wel de verzendingskosten te betalen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@lieteberg.be