'75 jaar Sint-Hubertus viering en 50 jaar Slipjacht' Tentoonstelling

Van belevingswandeling tot tentoonstelling en muziekoptredens: organisatie van Sint-Hubertusfeesten en Slipjacht gaat voor ‘feestjaar’.

Gratis

Alle prijzen

Gratis


Alle details

  • 03 October
  • 10u00
  • Nog niet volzet
  • Bezoekerscentrum Lieteberg
    Stalkerweg, 3690 Zutendaal België

In het bosrijke Wiemesmeer, organiseren het Sint-Hubertus Comité, de Slipjachtvereniging en de Gezellen van Sint-Hubertus Jachthoornvereniging jaarlijks de Sint-Hubertusfeesten. De slipjacht wordt reeds 50 jaar georganiseerd tijdens het laatste weekend van oktober en de Sint-Hubertus-viering valt al 75 jaar steevast op 3 november.

Naast de jaarlijks terugkerende activiteiten zoals de slipjacht en de Sint-Hubertusviering, wordt het feestjaar 2021 uitgebreid met tal van extra evenementen. “Zo loopt vanaf 3 oktober de tentoonstelling ’75 jaar Sint-Hubertus viering en 50 jaar Slipjacht’ in de Lieteberg.”, licht boswachter en mede-organisator Steve Cox toe. “Wat begon als een boswachtersfeest, groeide uit tot een meerdaags feest voor natuurliefhebbers. Die rijke geschiedenis kan je vanaf 3 oktober ontdekken via een tentoonstelling in de Lieteberg.”, aldus Steve.

De Sint-Hubertusfeesten worden sinds het ontstaan ervan mogelijk gemaakt dankzij de inzet van talloze vrijwilligers. De evenementen bereiken jaarlijks honderden ruiters, wandelaars, fietsers, natuur- en dierenliefhebbers.

Een overzicht van de activiteiten in het kader van 75 jaar Sint-Hubertus en 50 jaar Slipjacht Wiemesmeer, kan u terugvinden op www.sinthubertusfeesten.be.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daniël Steffens (voorzitter Sint-Hubertusvereniging) op het nummer 0477/75.52.18.