Groepsbezoek

Plan je een leuke en leerrijke groepsuitstap met je klas, familie, vereniging of bedrijf? In Lieteberg is er altijd wel wat te doen. Leren en amuseren worden hier op een originele manier gecombineerd!

Alle prijzen

Lees meerPrijs afhankelijk van het gekozen type. Neem contact met ons voor verdere prijsinformatie.

 

 

Natuureducatie en -beleving

Herontdek en verdiep je contact met de natuur. Laat je inspireren door de natuur en leer een nauwere relatie met de natuur te waarderen.

Ontdek hier ons educatief en natuurbelevingsaanbod.

 

Verjaardagsfeestjes

Speurtocht waterbeestjes

Het water in poelen en vijvers lijkt misschien wel stil, maar onder het wateroppervlak krioelt het van de waterbeestjes. Deze diertjes zijn speciaal aangepast aan het leven onder water en hebben allerlei vormen en kleuren. Met een schepnetje ga je langs de waterkant en tussen planten op zoek naar de waterbeestjes zich verstopt hebben. In een loeppotje kan je een gevonden diertje in het groot zien en op een zoekkaart kun je zien welk beestje je gevangen hebt. Probeer zoveel mogelijk verschillende waterbeestjes te vinden. Je zult versteld staan hoeveel waterdiertjes in het water verstopt zitten.

 

Exotische dieren – hét verjaardagsfeestje voor stoere jongens en meisjes

Ben je een goede dierenvriend en heb je interesse in speciale exotische dieren? Dan is dit feestje iets voor jou! Je krijgt de kans om al je vragen te stellen en een heleboel dieren vast te houden. Op het einde van de dag kennen deze jungledieren geen geheimen meer voor jou!

Ontdek samen met de dierenverzorger Niels diverse reptielen en ongewervelde dieren.

 

Heemkundige wandelingen

Struin door de glooiende cultuurlandschappen van Zutendaal, met een rijke natuur en geschiedenis.

Ontdekt hier ons aanbod van heemkundige wandelingen.

 

Op pad met een ranger – Nationaal Park Hoge Kempen

Ontdek het Nationaal Park Hoge Kempen te voet, te fiets of te paard onder begeleiding van een Ranger. Samen met een Ranger kan je op een ontspannen, soms actieve, maar altijd op een verrassende wijze het Nationaal Park ontdekken. Struinen door heiden en bossen, een ontspannende fietstocht of paardenrit; het kan allemaal.

Klik hier voor het rangeraanbod.

 

Geniet van de ongeëvenaarde stilte

Stiltewandeling Zwarteput

Prikkel je zintuigen en ervaar verbondenheid met de natuur. Maak kennis met de verschillende aspecten van “stilte” tijdens deze wandeling in dit prachtige stiltegebied van Zutendaal.

Het stiltegebied Zwarteput dankt zijn naam aan een oud bronnengebied. Het ligt op de overgang tussen de Kempen en Haspengouw, waardoor het kenmerken heeft uit beide geografische streken. Oude cultuurlandschappen, uitzonderlijke natuurwaarden en veel rust vervolledigen het plaatje. Er is ruimte voor artistieke expressie en reflectie. Stiltestenen en zwerfstenen met poëtische teksten zijn daar mooie voorbeelden van.

Een stiltewandeling kan je aanvragen bij het bezoekersonthaal. Het Provinciaal Natuurcentrum biedt interactieve stiltewandelingen aan voor scholen in het gebied Zwarteput.