Groepsbezoek

Schoolgroepen, jeugd - & sportverenigingen zijn van harte welkom in Lieteberg.

Alle prijzen

De prijs is afhankelijk van de gekozen activiteiten
Contacteer ons voor meer informatie


 

 

Natuureducatie en -beleving

Herontdek en verdiep je contact met de natuur. Laat je inspireren door de natuur en leer een nauwere relatie met de natuur te waarderen.
 
 • Bijen – ijverige bestuivers. Ontdek de wondere wereld van de honingbijen in onze educatieve bijenstand.
 • Vlinders – vliegende juwelen. Laat je verbazen door de dansende pareltjes in de vlinderkoepel met Europese dagvlinders en enkele nachtvlinders.
 • Entomopolis – insectenmuseum. Ga op ontdekkingsreis doorheen de fascinerende en vaak onbekende wereld van deze kriebeldiertjes.
 • Kleuterprogramma – kriebelbeestjes. Via een doorschuifsysteem maak je kennis met de fascinerende wereld van de kriebelbeestjes.
 • Insectensafari. Trekt op safari in de omgeving van Lieteberg en ontdek de diverse wereld van de insecten.
 • Wateronderzoek – op zoek naar waterbeestjes. Laat je verwonderen door de adembenemende en vernufte wereld van het waterleven.
 • Lieteberg – van zand-grindgroeve tot bezoekerscentrum. Maak kennis met de historiek en missie van Lieteberg
Meer info over ons educatief en natuurbelevingsaanbod.

 

Verjaardagsfeestjes

 • Exotische dieren & Blotevoetenpad – hét verjaardagsfeestje voor stoere jongens en meisjes. Ben je avontuurlijk aangelegd? Ben je een goede dierenvriend en heb je interesse in speciale exotische dieren? Dan is dit feestje iets voor jou! Eerst ga je op beleving op het Blotevoetenpad. Ploeter door modder, waad door het water, ervaar het kriebelende gras tussen je tenen en wandel over boomsnippers en stenen. Onderweg kom je ook verschillende hindernissen tegen. Daarna laat dierenverzorger Niels je kennis maken met diverse reptielen en ongewervelde dieren. Je krijgt de kans om al je vragen te stellen en een heleboel dieren vast te houden. Nadat je de geheimen van deze jungledieren ontrafeld hebt, is het tijd voor een pizza en een drankje.
 • Speurtocht waterbeestjes & Blotevoetenpad. Trek je schoenen en sokken uit en ga op avontuur op het blotevoetenpad. Modderpoelen, waterpartijen, diverse houtconstructies en evenwichtsbalken, … dit zijn slechts enkele hindernissen die het parcours voor jou in petto heeft. Na een plezierige en spannende tocht op het Blotevoetenpad ga je de verdoken wereld van de waterbeestjes verkennen. Met een schepnetje ga je langs de waterkant en tussen planten op zoek naar de waterbeestjes die zich verstopt hebben. In een loeppotje kan je een gevonden diertje in het groot zien en op een zoekkaart kun je zien welk beestje je gevangen hebt. Probeer zoveel mogelijk verschillende waterbeestjes te vinden. Je zult versteld staan hoeveel waterdiertjes in het water verstopt zitten. Wanneer je alle vormen en kleuren van de waterbeestjes gevonden hebt, is het tijd voor pizza en een drankje.

Meer info over onze verjaardagsfeestjes.

 

Pop-up "Wolven in Limburg"

Van 3 september tot en met 31 oktober 2021 kan je in onze Entomopolis (insectenmuseum) terecht voor de vernieuwde pop-up expo ‘Wolven in Limburg’.  Leer alles over het wel en wee van de wolf in de provincie Limburg en ontdek hoe mens en wolf met elkaar kunnen samenleven. 
 
Je krijgt er antwoorden op vragen als: "Hoe kan je wolven herkennen? Wat eten ze? Wat betekent de terugkeer van de wolf? Waarom kiezen de wolven voor onze provincie?" Op basis van diverse ervaringen uit het buitenland zijn er tips hoe wij kunnen samenleven met wolven en hoe je als veehouder je vee kan beschermen. Ook Roger, de aangereden wolf uit Opoeteren, krijgt een plekje in de tentoonstelling.
 
De expo is educatief opgesteld met veel interactie waarbij je zintuigen sterk geprikkeld worden. Vergeet echter niet jouw ontdekboekje te vragen! Dat maakt jouw bezoek aan de wolvenexpo nog spannender! De expo bezoeken met een gids? Dat kan zeker! Voor scholen worden gegidste rondleidingen gratis aangeboden. Vraag nu via ons reservatieformulier jouw groepsbezoek aan.
 
Combineer je bezoek aan de wolvenexpo met een bezoek aan Entomopolis en het Panorama van de Kempen. Ontdek de fascinerende wereld van de insecten, maak kennis met de wolven van Limburg en bewonderen het pronkstuk van Charles Wellens "het Panorama van de Kempen" in al zijn glorie.
 
Inkom tentoonstelling: gratis | Gids: €35,00. Gratis voor scholen | Duur gidsbeurt: 1 uur | Max. 25 pers. per gids

 

Heemkundige wandelingen

Struin door de glooiende cultuurlandschappen van Zutendaal, met een rijke natuur en geschiedenis.
 • Hesselsberg
 • Mandelgebied
 • Bezoensberg
 • Zutendaalmolen
Meer info over ons aanbod van heemkundige wandelingen.

 

Op pad met een ranger – Nationaal Park Hoge Kempen

Ontdek het Nationaal Park Hoge Kempen te voet, te fiets of te paard onder begeleiding van een Ranger. Samen met een Ranger kan je op een ontspannen, soms actieve, maar altijd op een verrassende wijze het Nationaal Park ontdekken. Struinen door heiden en bossen, een ontspannende fietstocht of paardenrit; het kan allemaal.
Klik hier voor het rangeraanbod.

 

Geniet van de ongeëvenaarde stilte

 • Stiltewandeling Zwarteput. Prikkel je zintuigen en ervaar verbondenheid met de natuur. Maak kennis met de verschillende aspecten van “stilte” tijdens deze wandeling in dit prachtige stiltegebied van Zutendaal. Het stiltegebied Zwarteput dankt zijn naam aan een oud bronnengebied. Het ligt op de overgang tussen de Kempen en Haspengouw, waardoor het kenmerken heeft uit beide geografische streken. Oude cultuurlandschappen, uitzonderlijke natuurwaarden en veel rust vervolledigen het plaatje. Er is ruimte voor artistieke expressie en reflectie. Stiltestenen en zwerfstenen met poëtische teksten zijn daar mooie voorbeelden van. Een stiltewandeling kan je aanvragen bij het bezoekersonthaal. Het Provinciaal Natuurcentrum biedt interactieve stiltewandelingen aan voor scholen in het gebied Zwarteput.