Groepsbezoek

Schoolgroepen, jeugd - & sportverenigingen zijn van harte welkom in Lieteberg.

Alle prijzen

De prijs is afhankelijk van de gekozen activiteiten
Contacteer ons voor meer informatie


 

 

Pop-up Expo "Wolven in Limburg"

De pop-expo "Wolven in Limburg" strijkt neer in ons bezoekerscentrum!

Van 7 november tot en met 3 januari 2021 kunnen bezoekers in Entomopolis (insectenmuseum) terecht voor de pop-up expo ‘Wolven in Limburg’. De informatieve expo focust onder andere op het wel en wee van de wolf in de provincie Limburg en op hoe mens en dier best met elkaar kunnen samenleven. Ook Roger, de aangereden wolf uit Opoeteren, krijgt een plekje in de tentoonstelling.

Ontdek hier alle info over de pop-up expo.

Natuureducatie en -beleving

Herontdek en verdiep je contact met de natuur. Laat je inspireren door de natuur en leer een nauwere relatie met de natuur te waarderen.

Ontdek hier ons educatief en natuurbelevingsaanbod.

 

Verjaardagsfeestjes

Ontdek hier ons aanbod van verjaardagsfeestjes.

 

Heemkundige wandelingen

Struin door de glooiende cultuurlandschappen van Zutendaal, met een rijke natuur en geschiedenis.

Ontdekt hier ons aanbod van heemkundige wandelingen.

 

Op pad met een ranger – Nationaal Park Hoge Kempen

Ontdek het Nationaal Park Hoge Kempen te voet, te fiets of te paard onder begeleiding van een Ranger. Samen met een Ranger kan je op een ontspannen, soms actieve, maar altijd op een verrassende wijze het Nationaal Park ontdekken. Struinen door heiden en bossen, een ontspannende fietstocht of paardenrit; het kan allemaal.

Klik hier voor het rangeraanbod.

 

Geniet van de ongeëvenaarde stilte

Stiltewandeling Zwarteput

Prikkel je zintuigen en ervaar verbondenheid met de natuur. Maak kennis met de verschillende aspecten van “stilte” tijdens deze wandeling in dit prachtige stiltegebied van Zutendaal.

Het stiltegebied Zwarteput dankt zijn naam aan een oud bronnengebied. Het ligt op de overgang tussen de Kempen en Haspengouw, waardoor het kenmerken heeft uit beide geografische streken. Oude cultuurlandschappen, uitzonderlijke natuurwaarden en veel rust vervolledigen het plaatje. Er is ruimte voor artistieke expressie en reflectie. Stiltestenen en zwerfstenen met poëtische teksten zijn daar mooie voorbeelden van.

Een stiltewandeling kan je aanvragen bij het bezoekersonthaal. Het Provinciaal Natuurcentrum biedt interactieve stiltewandelingen aan voor scholen in het gebied Zwarteput.