Fietsen


Fietsen in het "Groenste snoepje van Vlaanderen".

Lieteberg is dé perfecte uitvalsbasis om het Nationaal Park Hoge Kempen te verkennen en te ontdekken . Bezoekerscentrum Lieteberg is gelegen tussen knooppunt 64 en 251. Spring gerust even binnen voor meer informatie. Onze medewerkers helpen u graag verder met het zoeken van de perfecte fietsroute in Limburg.

Fietsen door de heide

Na Fietsen door de Bomen en Fietsen door het Water is Fietsen door de Heide de nieuwe belevingsroute dwars door de Mechelse Heide. Op het vernieuwde traject van knooppunt 550 tot 551 geniet je vanop de monumentale houten brug van bijna 300 meter lang van prachtige vergezichten over het natuurlandschap. In het seizoen kan je hier genieten van een purperen bloemenzee. Eind augustus is de heide op zijn best.

Net als bij de vroegere mijngangen met houten stutten, werd een fijnmazige structuur van balken en kolommen uitgezet. De brugwanden zijn gemaakt van Limburgs dennenhout, opnieuw een knipoog naar het mijnverleden. 

De brug verbindt het Nationaal Park aan weerszijden. Dit geeft fietsers een breed zicht over het heidelandschap en biedt hen een veilige oversteekplaats. In de verte grazen paarden en hebben veel diersoorten hun natuurlijke habitat.  

Fietsen door de Heide is gelegen op slechts enkele pedaaltrappen van Zutendaal, waar je na een inspannende fietstocht kan relaxen op één van onze gezellige eet- en drinkadresjes.

Begin goed uitgerust aan je fietsavontuur en slaap vooraf in één van onze unieke Zutendaalse logies.

Liever een dagtrip?

Parkeer dan je auto op Parking Lieteberg en vertrek richting knooppunt 550 of 551 voor een dag vol fietsplezier.

Ontdek hier de Inspiratieroute "Fietsen door de Heide"

Copyright: Visit Limburg

Fietsverhuur

Geen fiets bij de hand? Wij helpen je graag verder.

Dankzij een nauwe samenwerking met Fietsparadijs Limburg kan je bij ons fietsen huren en op ontdekking gaan in het Nationaal Park Hoge Kempen.