Praktisch

Hoe Lieteberg bereiken?


Hoe Lieteberg bereiken

Naar Lieteberg met de wagen    

GPS-adres: Stalkerweg - Zutendaal

Via de E314, afrit 32, naar Zutendaal-centrum.
Aan de rotonde in het centrum rechtdoor, na 300 m rechts houden richting Gellik via de Stalkerweg. Na 300 m via de rotonde rechts de nieuwe parking oprijden.
De parking is gratis.

Volg vanaf de parking de bewegwijzering naar het onthaal van Lieteberg (200 m).

Bekijk de route op Google maps

Naar Lieteberg met het openbaar vervoer

Vanaf Genk station kan u lijnbus 45 nemen richting Maastricht of de “G7” (bussen van Genk). Bijkomende mogelijkheid: lijnbus 10  (Genk-Zutendaal-Bilzen-Tongeren) Afstappen in Zutendaal centrum, aan de kerk. U stapt naar het rond punt en gaat rechtsaf (Daalstraat), dan gaat u van het Vijverplein (links) naar de Schoolstraat en Blookbergstraat tot in Lieteberg. (+/- 15 min. wandelen)
Kijk voor de juiste reistijden van de bus op de website van vervoersmaatschappij 'De Lijn'.

Naar Lieteberg met de fiets

Je kan ons vinden aan knooppunt 64 van het fietsroutenetwerk.

 

Betalen in Lieteberg

Betalen kan cash of met volgende bankkaarten: Bancontact, Maestro, Mastercard en Visa.

 

Toegankelijkheid voor mindervaliden

Lieteberg doet haar uiterste best om vlot bereikbaar en toegankelijk te zijn voor mindervaliden. We zijn daarvoor al geruime tijd erkend met een A-label van Toerisme Vlaanderen. Aan mindervalide bezoekers bieden we de mogelijkheid om voor het bezoekersgebouw te parkeren op de daarvoor voorziene parkeerplaats. Deze parkeerplaats is bereikbaar via de Zuurbroekstraat 16 na aanmelding aan de slagboom, de mindervalidenkaart leg je zichtbaar op het dashbord van je wagen.

Ons bezoekerscentrum is volledig toegankelijk met de rolstoel, met inbegrip van Entomopolis, Vlinderkoepel en de cafetaria. Het Blotevoetenpad is helaas niet toegankelijk voor mindervaliden. Door de aard van het parcours is dat niet mogelijk.