Gratis fietslabelactie

Gratis fietslabelactie: woensdag 7 augustus van 13u30 tot 15u30 bij Lieteberg.

Gratis

Alle prijzen

Gratis


Alle details

  • 07 August
  • 13u30
  • Er is nog plaats!
  • Bezoekerscentrum Lieteberg
    Stalkerweg 46, 3690 Zutendaal België

Gratis fietslabelactie: woensdag 7 augustus van 13u30 tot 15u30 bij Lieteberg.
 
Neem jij ook vaak de fiets? Goed bezig! De natuur, je gezondheid én je portemonnee zijn je dankbaar!
 
Laat je trapper labelen en verklein zo de kans op diefstal! Bij aangifte van een diefstal is het belangrijk dat je zoveel mogelijk kenmerken van je fiets kent. Daarom registreer je je fiets best door hem te voorzien van een fraudebestendig label. Bovendien maakt het van je fiets een herkenbare fiets, en dus minder aantrekkelijk voor de professionele dief omdat hij moeilijker te verkopen is. Wordt je fiets na een diefstal teruggevonden, dan ben jij als eigenaar ook sneller te vinden.
 
Genoeg goede redenen dus om even te passeren met jouw fiets bij Lieteberg op woensdag 7 augustus tussen 13u30 tot 15u30. Het labelen is gratis!
 
Het Veiligheidshuis dat deze labelactie organiseert, werkt momenteel met een combinatie tussen het oude labelsysteem (met rijksregisternummer op het label) en het nieuwe federale systeem My Bike (met QR-code op het label). Je kan dus kiezen voor welk label je gaat. Met het nieuwe systeem, de QR-code op het label, kan iedereen de QR-code wel scannen, maar krijgt niemand zicht op jouw rijksregisternummer. Enkel de politie kan jouw persoonlijke gegevens achterhalen dankzij de QR-code. Om gebruik te kunnen maken van het nieuwe systeem My Bike, dien je je wel te registreren via de website van My Bike. Ondervind je moeilijkheden bij de registratie? Tijdens de fietslabelactie helpen de medewerkers van het Veiligheidshuis je daarmee met plezier verder als je jouw smartphone bij de hand hebt. De nieuwe sticker is ook meteen verkrijgbaar tijdens de fietslabelactie. Deze hoef je dus niet op voorhand online aan te vragen. 
 
Je kan met de fiets binnenrijden via Zuurbroekstraat 16. De fietslabelactie gaat door aan ons werkhuis (achter de fietsenstalling van onze huurfietsen).