Open Torenweekend

Kom gratis én met schoenen genieten van een prachtig uitzicht op onze 18 meter hoge uitkijktoren!

Gratis - reserveren niet nodig

Alle prijzen

Gratis - reserveren niet nodig


Alle details

  • 09 March
  • 10u00
  • Er is nog plaats!
  • Bezoekerscentrum Lieteberg
    Stalkerweg 46, 3690 Zutendaal België

Naar jaarlijkse traditie stelt Bezoekerscentrum Lieteberg, voor de opstart van het nieuwe blotevoetenseizoen, de uitkijktoren gratis open voor iedereen. We maken er dit jaar zelfs een Open Torenweekend van! Op zaterdag 9 en zondag 10 maart ben je tussen 10 uur en 16 uur van harte welkom om onze 18 meter hoge uitkijktoren voor 1 keer mét schoenen te beklimmen. Kom langs met familie en vrienden en geniet van een adembenemend zicht over het Nationaal Park Hoge Kempen, Haspengouw en de Demervallei. Bij helder weer kan je de basiliek van Tongeren spotten. Of misschien zie je wel de terrils van Genk?

De uitkijktoren, opgebouwd rond vier zware houten meerpalen van elk 5 ton, maakt deel uit van het Blotevoetenpad van Lieteberg. De toren is in het seizoen van 16 maart tot en met 3 november 2024 enkel op blote voeten toegankelijk mits een geldig toegangsticket tijdens de openingsuren van Bezoekerscentrum Lieteberg.

Kom dus op 9 of 10 maart gratis én met schoenen genieten van een prachtig uitzicht op hoogte. Combineer je bezoek met een heerlijke wandeling in en rond Lieteberg. Voor wandeltips of een wandelkaart kan je terecht aan de onthaalbalie. Of breng een leerrijk bezoek aan het insectenmuseum 'Entomopolis' bij Bezoekerscentrum Lieteberg.

Even nagenieten met een lekker drankje kan in de Pop-Up Cafetaria aan de onthaalbalie van Bezoekerscentrum Lieteberg.

Wanneer? Zaterdag 9 en zondag 10 maart, telkens van 10 tot 16 uur.

Let wel: na 16 uur wordt de toegang tot de toren afgesloten. Het pad is niet toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Aan de onthaalbalie kan je een draagzak voor je baby of rugstoeltje voor je peuter huren voor € 5.

Gratis bezoekersparking: Stalkerweg 46, 3690 Zutendaal

Vanaf de parking is het ongeveer 15 minuten wandelen tot aan de toren.