Imkers

Bijen krijgen bijzondere aandacht in Lieteberg. Niet enkel imkers maar iedereen kan er kennis maken met de boeiende en wondere wereld van bijen. Wist je dat bijen heel belangrijk zijn voor het voortbestaan van de mensheid?

Alle prijzen

Geen prijzen voorhanden. 

 


Bijenmuseum voor leek en expert

In 1989 werd op initiatief van een aantal imkers het bijencentrum opgericht. Zij wilden er een bevruchtingsstation voor Carnicabijen onderbrengen. Een jaar later werd het bevruchtingscentrum Lieteberg realiteit.

Alles over bijen en imkeren

Bezoekerscentrum Lieteberg herbergt ook een educatieve bijenstand waar je kan kennismaken met de wondere wereld van de bij. Je kan de ijverige beestjes in een bijenvolk achter glas aan het werk zien tijdens hun verschillende activiteiten. In ons bijenmuseum kom je ook meer te weten over het imkeren van vroeger en nu. Een nostalgisch bijenstalletje met oude korven vertelt ons iets meer over de tijd toen imkeren nog niet zo bij-vriendelijk was als vandaag. Op ons terrein kan je her en der ook kleurrijke bijenwoningen in alle maten en vormen terugvinden.

Ook voor imkers

Ook imkers kunnen in Lieteberg terecht, niet alleen voor de koninginnenteelt, maar ook voor begeleiding en opleidingen. Neem een kijkje op onze imkerpagina’s voor meer informatie over voordrachten, cursussen, weetjes…

Wens je meer te weten over het bijenmuseum? Stuur ons gerust een mailtje. We beantwoorden je vraag zo spoedig mogelijk.