Ontspannen natuurwandelingen in Zutendaal, Limburg

Bezoekerscentrum Lieteberg is de ideale uitvalsbasis voor sportievelingen die graag natuurwandelingen maken in Limburg. Vanuit ons onthaalcentrum kan je op tocht door de prachtige natuur van Zutendaal, de bosrijkste gemeente van Vlaanderen. Aan Lieteberg vertrekken namelijk diverse wandelroutes. Je kan hier ook diverse wandelkaarten kopen.

8 bewegwijzerde wandelroutes
De meeste wandelingen die vertrekken vanuit Lieteberg liggen buiten het Nationaal Park, behalve het Vierlandsherenpunt. Tijdens deze natuurwandelingen maak je kennis met enkele bekoorlijke natuurgebieden op de zacht glooiende zuidrand van de Hoge Kempen. Lees verder...

Dorpswandeling
De Dorpswandeling van 4,5 km voert je langs de mooiste plekjes die Zutendaal rijk is. Lees verder...

Het Grote Routepad
Deze langeafstandswandeling van 15 km leidt je van de Noordzee tot de Franse Rivièra. Je herkent de route meteen aan de rood-witte merktekentjes langs de weg. Je passeert langs paadjes en kronkelwegeltjes door de mooiste gebieden van Zutendaal.

Papendaalheide
Het gebied Papendaalheide ligt pal tussen de twee toegangspoorten Kattevennen en Lieteberg van het Nationaal Park Hoge Kempen. Zo vormt het de perfecte verbinding, oftewel ‘stapsteen’, tussen deze beide locaties. Het gebied werd ook voorzien van bewegwijzerde wandelpaden, die deel uitmaken van zowel het wandelnetwerk Lieteberg, als van Kattevennen. Zo kan je niet alleen in het gebied zelf een korte rondwandeling maken van enkele km, maar dit ook combineren met andere wandelpaden tot een halve, hele of meerdaagse wandeltocht in de zuidrand van het Nationaal Park.

Tragewegenkaart 
Deze kaart leidt je via trage wegen door het overgangsgebied tussen de Kempen en Haspengouw, op de grens van Zutendaal en haar buurgemeentes Bilzen en Lanaken. Tijdens deze route ontdek je dit merkwaardige gebied dat de kenmerken van 2 geografische streken verweeft.

Allemaal beestjes langs het insectenpad
Verken het insectenpad met je klas, vereniging of gewoon helemaal op je eentje. Maak er kennis met de waterinsecten in de vijver, breng een bezoekje aan de beestjestoren of bewonder onze bosmieren. Lees verder...

Laat je leiden
Ontdek je de Limburgse natuurpracht liever onder begeleiding? Dat kan! Je kan een Ranger boeken voor een begeleide wandel-, fiets- of ruitertocht.

  Sanmax Projects