Op uitstap in Zutendaal, Limburg

Onthaasten in de bosrijkste gemeente van Vlaanderen

Zutendaal, het groenste snoepje van Limburg en bij uitbreiding Vlaanderen, is de plaats bij uitstek voor een energieke maar tegelijkertijd ontspannende uitstap. Hier kan je dicht bij de natuur onthaasten en even ontsnappen aan het drukke stadsleven. 

Wandelen en fietsen

De natuur is een van de belangrijkste attracties van Zutendaal. Je maakt er leuke uitstappen te voet of met de fiets door bos en heide, langs beekjes en heuvels. In bezoekerscentrum Lieteberg, tevens de Dienst Toerisme, kan je terecht voor informatie over de uitgebreide wandel- en fietstochten in Limburg. Met de fiets kan je vanuit Zutendaal alle kanten op. Het ligt immers op het kruispunt van het Nationaal Park Hoge Kempen, Haspengouw en het Maasland.

Zwemmen

Op zonnige dagen kan je in open lucht gaan zwemmen. Watersportliefhebbers kunnen terecht op de Zeil-en Surfplas van 17 ha op de Papendaalheide. Bij minder zomerse temperaturen trek je naar het binnenzwembad van Landal Mooi Zutendaal !

Bruisend verenigingsleven

Een uitstap in Zutendaal hoeft natuurlijk niet beperkt te blijven tot de prachtige natuur die Limburg te bieden heeft. Je kan ook genieten van het bruisende verenigingsleven, zoals de zonneconcerten tijdens de zomermaanden. In de kiosk aan het Oosterzonneplein kan je op het zonnigste terras aperitieven en genieten van leuke optredens.

Reden genoeg dus om af te zakken naar “het groenste snoepje van Vlaanderen”!

  Sanmax Projects